Etiketler: , ,


Salihli’nin en işlek caddesi olan Sevgi Yolu’ndaki çam ağaçlarının kesilecek olması tepkileri de beraberinde getirdi. Bazı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ağaçların kesilmesine şiddetle karşı çıkarken bazı esnaflar ise ağaçların kesilmesinden yana tavır sergiledi.

Sevgi Yolu’nda bulunan 96 adet çam ağacına konan sığırcık kuşlarının çevreye verdiği ses ve çevre kirliliği nedeniyle kesilecek olması, ilçede bir numaralı gündem maddesi oldu.Yeni Asır Gazetesi’nde çıkan haberi okuyan vatandaşlar ağaçların sırf kuşları yüzünden kesilecek olmasına tepki gösterdi. Kısa adı GEMA olan Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu “Biz GEMA Vakfı olarak Sevgi Yolu’ndaki ağaçların kesilmesine taraftar değiliz. Bence bu bir katliamdır. Bizler Belediye Başkanımızında bu ağaçları kestireceğine inanmıyorum. Bu ağaçlara konan kuşları kaçırmak için Çan ve CD takılmış. Bu yanlış bir karardır. Daha teknolojik sistemle uygulamaya konulmalıdır. Teknik bir ekip kurularak bu sorun çözülebilir. Bu ağaçların kesilmesine kesinlikle karşıyız”
Vatandaşlar ise “Ağaçların kesilmesi yönünde alınan karara şiddetli karşıyız. Onlarca yılda zar zor kesilen ağaçların sırf kuşların çıkardığı ses yada dışkıları nedeniyle kesilecek olması çok garip. Ülkemizde bugün çorak bölgelerin ağaçladırılması için milyonlarca lira para harcanıyor.”dediler.
“YORUM YAPMAM YANLIŞ OLUR”Öte yandan gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, “İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararı incelememiz gerekiyor. Karar, Pazartesi günü elime geçer. Bu karara göre hareket edeceğiz. Alınan kararın detaylarını görmeden yorum yapmam yanlış olur”
ESNAFLAR KESİLMESİNİ İSTİYOR
Salihli’nin Sevgi Yolu üzerinde bulunan esnafları ise ağaçların kesilmesi gerektiği yönündeki ısrarlarını sürdürüyor. Esnaflar “Bizler ağaçların yada doğanın katledilmesi taraftarı değiliz. Ancak tüm denemelere ve tüm yollara rağmen bu kuşları buradan kaçırmanın yolunu bulamadık. Bizler olduğu kadar bu yolda yürüyen vatandaşlar da mağdur” görüşünü bildirdiler.