Etiketler: ,

Doğu Türkistan Kazak Türklerinin lideri Alibek Hakim'in oğlu Hasan Oraltay’ın cenaze töreni için Salihli’ye gelen Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Tuncay Özfidan, Salihli Alperen Ocakları’nı ziyaret ederek gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Salihli Alperen Ocakları Başkanı Çetin Erdoğan, Başkan Yardımcısı Mehmet Aykoç ve BBP Genel Merkez Delegesi Gündüz Aydın’ın da bulunduğu ziyarette Özfidan şunları söyledi:
“12 Eylül cuntasının hazırladığı bu anayasanın mutlaka değişmesi lazımdır. Anayasa değişikliği referandum ile önümüze gelirse bizim oyumuz evet olacaktır. Çünkü 1980'de yapılan ihtilalden en çok ülkücüler zarar görmüştür. Haksız yere çok içeride kaldılar. Darbe döneminde idam edilenler oldu. İşkence görenlerden birisi de bizim Ebedi Liderimiz Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Birçok arkadaşımız haksız yere hapis yattı. Arkadaşları, ülküdaşları içeride yatarken hazırlanan bir Anayasa'yı ülkücü camia savunmaz.
Anayasa paketi ile ilgili partimizi ziyarete gelindiğinde biz açık açık görüş, tenkit ve önerilerimizi 10 sayfalık bir metin olarak ilettik. Ekinde de "BİZİM TÜRKİYEMİZ ve GÖR" Projelerimizi sunduk. Onlara ilk olarak daha mükemmel bir anayasa yapabilmek için de, değiştirmeyi, yenilmeyi düşündüğünüz anayasanın hangi nedenlerden dolayı işlemediğini bilmeniz gerekir dedik... Aksi takdirde yaptığınız yeni anayasaya da aynı hataları aktarmak gibi yanlışlar yapma ihtimaliniz kuvvetlidir. Önce şu hakikatin kabul edilmesi gerekir; Bu ülke bu güne kadar sağlıklı bir cumhuriyet anayasası yapmayı becerememiştir! Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ilk defa, doğrudan Millî İrade’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsilcileri eli ile hazırlanacak olan yeni anayasanın, âdil, katılımcı, paylaşımcı, tam demokratik, yaşanmış tarihî tecrübeye, millî tarihin, millî kültürün ve millî geleneklerin ruhuna uygun bir anayasa olarak, devlet ile toplum arasındaki bağın sıkılığını en son limitine kadar pekiştirecek, ileride değiştirilmesini zorunlu kılacak herhangi bir ihtilâf ve kamu vicdanına aykırılık ihtiva etmeye bir anayasa olarak onaylanmak üzere, son karar mercii olan Türk halkının önüne konması gerekmektedir.”