Etiketler: , ,



Selendi ilçesinde yılbaşı gecesi bir kahvehanede sigara nedeniyle başlayan tartışmanın 5 gün sonra iki kalabalık grubun kavgasına dönüşmesi üzerine ilçeye gece yarısı giderek incelemelerde bulunan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, ''Konu adliyeye intikal etti, şu an ilçede durum sakin'' dedi.
İlçe jandarma komutanlığında Roman vatandaşlarla görüştükten sonra gazetecilere açıklamaya yapan Vali Güvenç, yılbaşı akşamı birkaç Roman vatandaşın Zafer Mahallesi'nde Ramazan Yıldız'a ait kahvehaneye gelip sigara içmesi üzerine tartışmanın başladığını belirtti.
Roman vatandaşlardan 1'inin olaydan sonra kalp krizi geçirerek vefat ettiğini kaydeden Güvenç, ''Kahvehanenin yeniden açılmasından sonra Roman vatandaşlar o kahveye giderek, kahvehane sahibiyle tartışıyor ve camları kırıyorlar. Akşam üzeri de Selendi halkından bir grup, Hükümet Konağı'nın önüne yürüdü. Geldik, görüştük. Konu adliyeye intikal etti. Şu anda ilçede durum sakin'' diye konuştu.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Güvenç, ''Roman vatandaşların bir başka ile nakledilmesi söz konusu mu?'' sorusuna, ''Roman vatandaşlar kendi aralarında bir durum değerlendirmesi yapıyorlar. Bu ilçede neden böyle bir huzursuzluk çıktığı konusunda öz eleştirilerini yapıyorlar. Bizim nakil konusunda bir kararımız yok'' şeklinde cevap verdi.
Olaylar nedeniyle gözaltına alınan kişi sayısı hakkında bilgi vermeyen Vali Güvenç, iki grubun tartışması sırasında sadece kahvehane sahibinin başından hafif yaralandığını, maddi hasarın tespiti çalışmasına başlandığını bildirdi.
Bu arada, olaylar sırasında Roman vatandaşlara ait olduğu iddia edilen 45 U 0027 ve 45 R 5865 plakalı araçların yandığı ve bazı evlerin de atılan taşlardan tahrip olduğu öğrenildi.
İlçe jandarma komutanlığında bir süre bekletilen Roman vatandaşlar polis eskortluğundaki ambulanslarla güvenli bir yere nakledildi.