Etiketler: ,

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) artan öğrenci talebi nedeniyle yer sıkıntısı çekmesi üzerine ana bina içerisinde bulunan kantin, yemekhane ve konferans salonunun derslik yapılması kararlaştırıldı.
Üniversite olarak bu yıl ki yeni öğrenci kapasitesi ile birlikte 2 bin 200 öğrenciye ulaşacaklarını ifade eden CBÜ Salihli MYO Müdürü Doç. Dr. Nurettin Gülmez: "Bu öğrenci sayısı nedeniyle okul binası içerisinde bulunan kantin, yemekhane ve konferans salonunun dışarıya taşınması zorunluluğu ortaya çıktı. Öğrenci kapasitemiz her yıl artmaktadır. Bu nedenle okul binası içerisinde bulunan derslikler yeterli gelmemektedir. Binamızın yan tarafına sosyal tesis yapılması gündeme gelmiştir. Arazimizin ilk kazıklarını bugün çaktık. Çok kısa bir süre sonra tesisimizin temelini atacağız. Eğer bu projeyi tamamlayabilirsek okul binası içerisinde bulunan kantin, konferans salonu, yemekhanenin kapladığı alanlar boşa çıkmış olacak. Bu sayede o alanları da dersliklere çevirmiş olacağız. Böylece öğrencilerin dışarıda daha rahat edebilecekleri sosyal tesis içeride de daha fazla dersliğe kavuşmuş olacağız. Bu sayede öğrenci sayımız artmış olacak. Bunu gerçekleştirirsek ülkenin eğitimine ve Salihli'nin ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz" dedi.

Sosyal tesisin üniversitenin bütçesinde olan bir proje olmadığını vurgulayan CBÜ Salihli MYO Okulu Müdürü Doç. Dr. Nurettin Gülmez, "Projenin hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için Salihli halkının, esnafının, odaların desteğine ihtiyacımız var. Küçük katkılarla büyük bir iş gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için kişisel desteklerin yanında asıl oda ve derneklerin desteğini bekliyoruz. Çünkü oradaki para Salihli esnafının parasıdır. Üniversitemizde daha çok öğrenci olması demek esnafımıza daha fazla para dönmesi demektir. Herkes destek olursa bina gelecek eğitim öğretim dönemine yetişmiş olur. Ama destek gelmezse biz üniversitenin yatırım bütçesi ile yaparsak uzun bir zaman alır" diye konuştu.