5 ÇOCUK BABASI ŞAHIS 1 YILDIR KAYIP

Etiketler: , , ,


Turgutlu ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce ortadan kaybolan 5 çocuk babası Devran Bulut'un ailesi, endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.
Turgutlu'nun İstasyonaltı Mahallesi Okan Sokak'ta ikamet eden evli ve 5 çocuk babası Devran Bulut, 2009 yılının Şubat ayında çıktığı evine bir daha dönmedi. 1 yılı aşkın süredir haber alınamayan Devran Bulut'un ailesi, genç adamın hayatından endişe ediyor. Devran Bulut'un ağabeyi Şaban Bulut, kardeşinin maddi, manevi hiçbir sorunu olmadığını belirterek, "Kardeşim 1 yılı aşkın bir süre önce evden ayrıldı ve o gün bugündür kendisinden hiçbir haber alamıyoruz. Kendisinin 5 çocuğu var. Kendisi yaşam dolu ve
çevresi tarafından oldukça sevilen bir insan. Hayatta olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Yetkililerden ve vatandaşlarımızdan bu konuda yardım istiyoruz. Biz ve kardeşimin çocukları çok üzgünüz. Bu durum 5 çocuğunun psikolojisini de altüst etti. Bir an önce evine dönmesini bekliyoruz. Görenlerin ve tanıyanların insaniyet namına 0 539 290 75 06 numaralı cep telefonunu arayarak bizlere bilgi vermelerini istiyoruz" dedi.

MOTOSİKLET KANALA DÜŞTÜ :1 ÖLÜ

Etiketler: , ,


Manisa'da kanala düşen motosiklet sürücüsü ağır yaralanırken, yanındaki ağabeyi öldü. Alınan bilgiye göre, Ceyhun Özbacı yönetimindeki 45 HN 271 plakalı motosiklet, İzmir- İstanbul kara yolu üzerinde Gediz Köprüsü yakınlarında yağıştan kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak kanala düştü. Kask takmadıkları öğrenilen motosiklet sürücüsü Ceyhun Özbağcı ağır yaralanırken, yanındaki ağabeyi Cemal Özbağcı (29) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan motosiklet sürücüsü, Manisa Merkez Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SALİHLİSPOR KOLTUĞU GERİ ALDI

Etiketler:


Salihli ekiplerinin yer aldığı Manisa 2.Amatör Küme E Grubu’nda ikinci devre heyecanı tekrar başladı. E Grubu’nda ilk devreyi lider olarak kapatan Adalaspor, ikinci devrenin ilk haftasında kendi sahasında konuk ettiği Salihligücüne 2-1 mağlup olunca, liderlik koltuğuna da tekrar Salihlispor’a teslim etti. Manisa 2.Amatör Küme E Grubu’nda ikinci devrenin ilk haftasında şu sonuçlar alındı.Kelizafer Spor 9 - Beyliklispor 2, Adalaspor 1 - Salihligücü 2, Sandalspor 2 - Salihlispor 8 ve Kula Ülküspor 1 - Poyrazdamları 2 sonuçları alındı.
E Grubu’nda Salihlispor grupta 18 puanla lider durumda iken 16 puanlı 3 ekipten Adalaspor 2., Poyrazdamları 3. ve Kelizafer Spor 4.sırada yer alıyor. 14 puanlı Salihligücü 5.sırada yer alırken Kula Ülkü Spor 9 puanla 6. 3 puanlı Beyliklispor 7. sırada yer alırken, son sırada bulunan Sandalspor’un ise 1 puanı bulunuyor. 2.Amatör Küme E Grubu’nda ikinci devrenin ikinci haftasında ise şu karşılaşmalar oynanacak; Salihlispor - Adalaspor, Salihligücü - Kelizafer Spor, Poyrazdamları - Sandalspor ve Beyliklispor - Kula Ülküspor maçları oynanacak

OTOMOBİL TAKLA ATTI: 5 YARALI

Etiketler: , ,


Kula ilçesi Esenyazı köyü kavşağında kontrolden çıkarak takla atan otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Kütahya'nın Gediz ilçesinden İzmir'e gitmekte olan Hüseyin Öğüt (40) yönetimindeki 43 LN 657 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak takla attı. Araçta bulunan sürücü ile Ülkü Öğüt (38), Esen Çetin (19), Nifat Yılmaz (1,5) ve araç içinde sıkışan Günyüz Yılmaz (76) ağır yaralandı. Araç içinde sıkışan Günyüz Yılmaz, Kula Belediyesi AKS 110 ekipleri ve sağlık ekipleri tarafından çıkartılarak ambulansla Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 1,5 yaşındaki bebek ile Günyüz Yılmaz, Salihli Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, diğer yaralılar Kula Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KARŞILIKSIZ AŞK İNTİHAR ETTİRDİ

Etiketler: , ,


Alaşehir ilçesine bağlı Piyadeler beldesinde av tüfeğiyle intihara teşebbüs eden kişi, ambulans helikopterle İzmir'e sevk edildi. Piyadeler beldesinde T.K. (23), iddiaya göre, sevdiği kızın aşkına karşılık vermemesi nedeniyle evindeki av tüfeğini göğsüne dayayarak ateşledi. Yaralanan genç önce Alaşehir Devlet Hastanesine, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Salihli Devlet Hastanesine sevk edildi. Durumunun ağır olması nedeniyle T.K'nin, İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevkini kararlaştıran hekimler, ambulans helikopter istedi.
Salihli Ramiz Turan Stadı'na iniş yapan İzmir'de konuşlu Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopterle, yaralı DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildi.

ÇOCUKLARA FUHUŞA 31 GÖZALTI

Etiketler: , ,


Alaşehir ilçesinde 14 ve 16 yaşındaki 2 kız çocuğu ile 16 yaşındaki 1 erkek çocuğa fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda, bu çocuklara fuhuş yaptırdıkları ve kendileriyle cinsel ilişkiye girdikleri tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin bir fuhuş çetesine yönelik olarak uzun süredir yürüttüğü istihbarat çalışması, küçük yaştaki çocukların fuhşa yönlendirildiklerini ortaya çıkardı. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, çetenin 14 yaşındaki H.G ve 16 yaşındaki D.K adlı kız çocuklarının yanı sıra 16 yaşındaki C.P isimli erkek çocuğunu da para karşılığı fuhuş yaptırdığı belirlendi. Operasyonda, çocuklara fuhuş yaptırdıkları ve bu çocuklarla cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla yakalanan 31 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

SU KANALINDA ÖLÜ BULUNDU

Etiketler: ,


Salihli’de 8 gündür kayıp kişi su kanalında ölü bulundu. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz Belediyesi yanından geçen sulama kanalında sabah saatlerinde bir vatandaş tarafından ceset bulundu. Ceseti gören vatandaşlar durumu Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri cesedi su kanalından çıkardı. Polis ekipleri su kanalından çıkarılan cesedin 8 gündür kendisinden haber alınamayan İbrahim Aksüngü’ye (58) ait olduğunu kısa sürede belirledi. Aksüngü’nün evli ve 2 çocuk babası olduğu işçi emeklisi olduğu ve Sarıpınar Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenildi. Taşdemir'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SALİHLİ'DE BAKKAL VE BÜFELERE BASKIN

Etiketler:


Salihli Emniyet Müdürlüğü, yasak olmasına rağmen öğrencilere tek sigara satışı yapan bakkal ve büfelere yönelik operasyon düzenledi.Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 18 yaş altı öğrencilere tek veya paket sigara satışı yaptığı tespit edilen okul yakınındaki bakkal ve marketlerde denetimlerde bulundu. Yapılan denetimler sırasında Salihli'nin farklı mahallerinde bulunan 4 adet bakkala baskın düzenleyen emniyet ekipleri öğrenci ve küçük yaşta çocuklara açıktan sigara satmaktan işlem yaptı. Okul müdürleri ile işbirliği içerisinde yapılan tespitler sonucunda uygulamanın devam ettiğini belirten yetkililer, okul çevrelerinde bu tür uygulamaların devam edeceğini bildirdi.Uygulama sonunda tek sigara satışı yapan büfe yada bakkallara adli ve idari yönden cezalar uygulandı. Söz konusu işyerlerine Türk Ceza Kanunu'nun 194. maddesinden ayrıca 4733 sayılı kanunun 8. maddesi (j) bendinden cezalar uygulandı. Cezaların maddi boyutu bin 200 TL'ye kadar ulaşırken, aynı işyeri bu suçu işlemeye devam ederse işyerinin ruhsatı dahi iptal edilebilecek.

ÇOCUKLAR EN ÇOK POLİS OLMAK İSTİYOR

Etiketler: ,


 Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak yaptıkları anket çalışmasında, bu yaş grubundaki çocukların en çok polis olmak istediklerinin ortaya çıktığını bildirdi.
Uçar, yaptığı açıklamada, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yaptıkları bir anketle ilköğretim düzeyindeki çocukların, ileride hangi mesleği yapmak istediklerini araştırdıklarını ve mesleki ilgi envanteri oluşturduklarını söyledi.
Ankete ildeki ilköğretim okullarında okuyan 2 bin 600 öğrencinin katıldığını ve çocuklara, ''Büyünce ne olmak istiyorsunuz?'' sorusunu yönelttiklerini belirten Uçar, ''Ankette, öğrencilerin büyük çoğunluğu ilk tercih olarak 'polis olmak istiyorum' cevabını verdi. Öğrencilerin en fazla tercih ettiği diğer meslekler ise doktorluk, avukatlık, askerlik olarak sıralanıyor. Bu da öğrencilerin ileride iş bulma sıkıntısı çekmeyeceği alanlara yöneldiğini gösteriyor'' dedi.
Uçar, anket çalışmasının ardından müdürlük olarak mesleğinde başarılı olmuş, meslek erbaplarını, anket yapılan bu okullarda konferans vermelerini sağladıklarını, böylece öğrencilerin mesleklerle ilgili birinci ağızdan bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını sözlerine ekledi.

KURŞUNLU TADİLAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Etiketler: ,


Salihli Belediyesi tarafından başlatılan Kurşunlu Kaplıcaları’ndaki tadilat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay tadilat çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Salihli Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Kurşunlu kaplıcaları B tipi odaların tadilat çalışmalarında odalarda bulunan ahşap doğramalar, banyolarda bulunan fayans ve küvetler sökülmüş olup,sıva tamiratları, yeni ahşap doğramaların yapımı, fayans ve seramik döşeme işleri devam etmektedir. Bununla birlikte mevcut odalarda daha önce bulunmayan mutfak bölümü de yeni konsepte yer almaktadır” denildi.
Beraberindeki Daire Müdürleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler alan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay , çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

2.KEZ MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Etiketler: , , ,


Salihli Özel Zuhal Koleji’nin başarılı öğrencisi Osman Aykan Kargın 2010 yılında ülkemizi Uluslararası Bilim olimpiyatlarında temsil edecek olan 4 kişilik TUBİTAK Biyoloji milli takımına seçildi. 11-19 Temmuz 2010 tarihinde Güney Kore’de yapılacak olan 21.Dünya Biyoloji Bilim Olimpiyatlarına katılacak olan Türk Milli takımı belli oldu.
Ülkemizdeki 3000 e yakın lise öğrencisinin katılımı ile yapılan çeşitli sınavlar ve elemeler sonucu 4 kişilik milli takıma girmeyi başaran Özel Zuhal’li öğrenci Osman Aykan Kargın 2. Kez milli takıma seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, 2009 yılında Japonya’da yapılan 20.Dünya Bilim Olimpiyatlarında bronz madalya kazandığını yine Aralık 2009 tarihinde yapılan ulusal Tubitak bilim olimpiyatlarında Altın Madalya kazandığını, amacının Güney Kore’de yapılacak olan olimpiyatlarda Altın madalya kazanmak için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bütün sevenlerinin desteğini beklediğini belirtti. belirtti.

BELEDİYEYE KAYNAK, ÇİFTÇİLERE ÖRNEK

Etiketler: , ,


Saruhanlı İlçesine bağlı Büyükbelen Belde Belediyesi, bütçesine gelir sağlamak ve çiftçilere örnek olmak amacıyla içinde domates, çilek, salatalık ve çiçek fidanlarının üretildiği 16 bin metrekarelik sera kurdu.
Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede yıllardan bu yana devam eden tütün üretiminin, kota uygulaması ve fiyat düşüklüğü nedeniyle azaldığını, buna bağlı olarak beldede 60 bin dekarlık arazide bir boşluk oluştuğunu, bu bölgelerde üretimine başlanan sebze ve meyveden de verim alınamadığını ifade etti.
Çiftçilere örnek olmak amacıyla daha küçük alanlarda, daha az masrafla, daha fazla para kazanmanın yolunu gösteren bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Keyik, şu bilgiyi verdi:
''Çiftçilerimiz son birkaç yıldır ne ekeceğini bilemez oldu. Biz hem çiftçilere örnek olmak hem de bütçemize katkı sağlamak amacıyla beldeye 15 bin liraya 16 bin metrekarelik sera kurduk. Bu sera beldemizdeki ilk seradadır. Seramızda domates, salatalık, çilek ve 30 bin adet çiçek fidanı yetiştirmeye başladık. Ürünlerimiz tamamen organik koşullarda yetişip, damlama sulama sistemi ile sulanıyor. Beldemizde görevli Ziraat Mühendisimiz de sürekli seranın kontrolünü yapıyor. Beldemizdeki çiftçiler seranın kurulumundan ürünün yetişmesine kadar her aşamayı yakından görüp inceledi. Birçoğu gelecek yıl sera kurmaya karar verdi. Burada yetişen fideler satıldıktan sonra sera kendini amorti edecek. Bu yıl için çok fazla bir beklentimiz yok. Bu yıl seradan elde edeceğimiz gelir maliyetini karşılayacak. Çiftçilere de örnek olmak amacıyla bir hizmet vermiş olacak. Ancak gelecek yıllarda serada özellikle çiçek fidanı üretimini artırıp çevre belediyelere satış yapmayı planlıyoruz. Çiftçilerimizde bu işe merak sardı. Öyle tahmin ediyorum ki zeytiniyle ün kazanan Beldemiz gelecek yıllarda adını seracılık alanında da duyuracak.''
Başkan Keyik, beldede Saruhanlı İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak seracılık kursları da düzenleneceğini kaydetti.

DARBE ANAYASASI DEĞİŞMELİDİR

Etiketler: ,

Doğu Türkistan Kazak Türklerinin lideri Alibek Hakim'in oğlu Hasan Oraltay’ın cenaze töreni için Salihli’ye gelen Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Tuncay Özfidan, Salihli Alperen Ocakları’nı ziyaret ederek gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Salihli Alperen Ocakları Başkanı Çetin Erdoğan, Başkan Yardımcısı Mehmet Aykoç ve BBP Genel Merkez Delegesi Gündüz Aydın’ın da bulunduğu ziyarette Özfidan şunları söyledi:
“12 Eylül cuntasının hazırladığı bu anayasanın mutlaka değişmesi lazımdır. Anayasa değişikliği referandum ile önümüze gelirse bizim oyumuz evet olacaktır. Çünkü 1980'de yapılan ihtilalden en çok ülkücüler zarar görmüştür. Haksız yere çok içeride kaldılar. Darbe döneminde idam edilenler oldu. İşkence görenlerden birisi de bizim Ebedi Liderimiz Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Birçok arkadaşımız haksız yere hapis yattı. Arkadaşları, ülküdaşları içeride yatarken hazırlanan bir Anayasa'yı ülkücü camia savunmaz.
Anayasa paketi ile ilgili partimizi ziyarete gelindiğinde biz açık açık görüş, tenkit ve önerilerimizi 10 sayfalık bir metin olarak ilettik. Ekinde de "BİZİM TÜRKİYEMİZ ve GÖR" Projelerimizi sunduk. Onlara ilk olarak daha mükemmel bir anayasa yapabilmek için de, değiştirmeyi, yenilmeyi düşündüğünüz anayasanın hangi nedenlerden dolayı işlemediğini bilmeniz gerekir dedik... Aksi takdirde yaptığınız yeni anayasaya da aynı hataları aktarmak gibi yanlışlar yapma ihtimaliniz kuvvetlidir. Önce şu hakikatin kabul edilmesi gerekir; Bu ülke bu güne kadar sağlıklı bir cumhuriyet anayasası yapmayı becerememiştir! Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ilk defa, doğrudan Millî İrade’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsilcileri eli ile hazırlanacak olan yeni anayasanın, âdil, katılımcı, paylaşımcı, tam demokratik, yaşanmış tarihî tecrübeye, millî tarihin, millî kültürün ve millî geleneklerin ruhuna uygun bir anayasa olarak, devlet ile toplum arasındaki bağın sıkılığını en son limitine kadar pekiştirecek, ileride değiştirilmesini zorunlu kılacak herhangi bir ihtilâf ve kamu vicdanına aykırılık ihtiva etmeye bir anayasa olarak onaylanmak üzere, son karar mercii olan Türk halkının önüne konması gerekmektedir.”

Motorsiklet kazası ve bir ölüm daha

Etiketler: ,


Salihli’nin Keli Mahallesi’nde oturan Ali Rıza Yüksel(24) motorsikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybetti.

Salihli’nin Sart Kasabası yakınlarında meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. Ali Rıza Yüksel(24)’in yaşamını yitirmesi Keli Mahallesi’nde büyük üzüntüye yol açtı.
Kaza önceki gece 02.00 civarlarında E-96 Karayolu Sart mevkisinde meydana geldi. Gece geç saatlere kadar eğlenen Ali Rıza Yüksel motosikletiyle seyir halinde iken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Şarampole yuvarlanan Ali Rıza Yüksel (24) olay yerinde hayatını kaybetti. Yüksel’in cansız bedeni sabah saatlerinde tarlaya çalışmaya gelen işçiler tarafından bulundu. Yüksel’in telefonu kulağına dayalı ve şarjı bitmiş olarak bulunduğu öğrenildi. Dün Yüksel için ikindi namazına mütaekiben ikamet ettiği Keli Mahallesi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Yüksel daha sonra gözyaşları ile Asri Mezarlığa defnedildi. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

YILDIZ BELDELERİN SORUNLARINI DİNLİYOR

Etiketler: ,


İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, davet üzerine Durasıllı ve Sart Beldelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Sart Belediye Başkanı Ali Güngör'ün konuğu olan Başkan Yıldız, beldenin sorunlarını masaya yatırdılar. Beldenin ihtiyaçlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Yıldız ardından Tarihi Artemis Tapınağı ve Sarayı'nda incelemede bulundu. Başkan Yıldız, ardından Durasıllı Belediye Başkanı Mehmet Uygun'un davet üzerine bu beldeyi ziyaret etti.

Sart Belediye Başkanı Ali Güngör ve Durasıllı Belediye Başkanı Mehmet Uygun, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, beldelerine davet ettiler. Başkan Yıldız, davet üzerine beldeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Başkan Yıldız'a İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahan Yağcı ve AK Parti Salihli İlçe Başkanı Mahmut Börekcigil eşlik etti. Beldelere yakın köylerin hizmet alabilmeleri için beldeye spor alanları ve Pazar yerleri yapımı için destek verebileceklerini ifade eden Başkan Yıldız, yol ağına alınan yollarında yapılması için gayret göstereceklerini söyledi.

Başkan Yıldız, Önce Sart Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Ali Güngör'ün makamında sorunlarını dinleyen Başkan Yıldız, İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Yağcı ile birlikte belde ve civar köylerin sorunlarını dinledi. 1972 yılında belediye olan Sart Belediyesi'nin bir çok sorununun halledilmiş olduğunun sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, Belediye Başkanı Ali Güngör'ü çalışmalarından dolayı tebrik etti. Geçen yıl 40 bin metre taş döşenen beldeye 7 bin metre taş döşeyeceğini belirten Belediye Başkanı Ali Güngör, Pazar yeri yapılması için Başkan Yıldız'dan destek istedi. Başkan Yıldız ile civar köylerin alış veriş için Sart Belediyesi'ne gelmelerinden dolayı bu konuda destek verebileceğini söyledi. Ardından Başkan Yıldız ve İGM Üyesi Abdurrahman Yağcı, Tarihi Artemis'te incelemede bulundular.

Son yılların gözde belediyelerinden birisi olan Durasıllı Belediye Başkanı Mahmut Uygun'unda davetini geri çevirmeyen İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, beldeyi ziyaret ederek Başkan Uygun'la görüştü. Beldeye TOKİ tarafından konutlar yapılmasının sağlayan Başkan Uygun beldesine bir Anadolu Lisesi ve cezaevi yapılmasının sağladığını belirterek, yakın zamanda kapalı cezaevinin de yapılacağını söyledi. TOKİ tarafından 2. etap evlerin yapılacağı müjdesini de veren Durasıllı Belediye Başkanı Mahmut Uygun, Salihli'nin büyük bir ilçe olmasına rağmen TOKİ'in ev yapmasının talep etmediğini vurgulayarak Durasıllı'nın bu girişimden dolayı gelişime açık bir belde durumuna geldiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Durasıllı Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde ve başarılı bulduğunu vurgulayarak Başkan Mahmut Uygun'u tebrik etti. Çevre köylerinde bu belediye hizmetlerinden faydalanması için destek vermek isteğini ifade eden Başkan Yıldız, Taytanlı, Dombaylı yollarının yapılması için destek vereceklerini kaydetti. Başkan Yıldız, çevre köylerinde faydalanacağı halı saha taleplerini değerlendireceklerini ifade ederek pazaryeriyle ilgili desteğinde sağlanacağını hatırlattı.

İl Genel Meclisi Başkanız Dursun Ali Yıldız, Başkan Mahmut Uygun'u ziyaretinin ardından Özel İdare Çalışma Sahası'nı ziyaret ederek asfalt ve yama çalışmalarını inceledi. Salihli ve civar belde ile köylerin aşırı yağmurlardan dolayı bozulan yollarının asfalt ve yama çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Başkan Yıldız, İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Yağcı'nın çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

Etiketler: , ,


Salihli’nin en işlek caddesi olan Sevgi Yolu’ndaki çam ağaçlarının kesilecek olması tepkileri de beraberinde getirdi. Bazı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ağaçların kesilmesine şiddetle karşı çıkarken bazı esnaflar ise ağaçların kesilmesinden yana tavır sergiledi.

Sevgi Yolu’nda bulunan 96 adet çam ağacına konan sığırcık kuşlarının çevreye verdiği ses ve çevre kirliliği nedeniyle kesilecek olması, ilçede bir numaralı gündem maddesi oldu.Yeni Asır Gazetesi’nde çıkan haberi okuyan vatandaşlar ağaçların sırf kuşları yüzünden kesilecek olmasına tepki gösterdi. Kısa adı GEMA olan Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu “Biz GEMA Vakfı olarak Sevgi Yolu’ndaki ağaçların kesilmesine taraftar değiliz. Bence bu bir katliamdır. Bizler Belediye Başkanımızında bu ağaçları kestireceğine inanmıyorum. Bu ağaçlara konan kuşları kaçırmak için Çan ve CD takılmış. Bu yanlış bir karardır. Daha teknolojik sistemle uygulamaya konulmalıdır. Teknik bir ekip kurularak bu sorun çözülebilir. Bu ağaçların kesilmesine kesinlikle karşıyız”
Vatandaşlar ise “Ağaçların kesilmesi yönünde alınan karara şiddetli karşıyız. Onlarca yılda zar zor kesilen ağaçların sırf kuşların çıkardığı ses yada dışkıları nedeniyle kesilecek olması çok garip. Ülkemizde bugün çorak bölgelerin ağaçladırılması için milyonlarca lira para harcanıyor.”dediler.
“YORUM YAPMAM YANLIŞ OLUR”Öte yandan gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, “İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararı incelememiz gerekiyor. Karar, Pazartesi günü elime geçer. Bu karara göre hareket edeceğiz. Alınan kararın detaylarını görmeden yorum yapmam yanlış olur”
ESNAFLAR KESİLMESİNİ İSTİYOR
Salihli’nin Sevgi Yolu üzerinde bulunan esnafları ise ağaçların kesilmesi gerektiği yönündeki ısrarlarını sürdürüyor. Esnaflar “Bizler ağaçların yada doğanın katledilmesi taraftarı değiliz. Ancak tüm denemelere ve tüm yollara rağmen bu kuşları buradan kaçırmanın yolunu bulamadık. Bizler olduğu kadar bu yolda yürüyen vatandaşlar da mağdur” görüşünü bildirdiler.

TSO ÜYELERİNİ BURSA'YA GÖTÜRDÜ

Etiketler: ,


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerini Bursa’ya götürdü. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen ve bu yıl 9.su gerçekleştirilen Bursa Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarını gezen STSO üyeleri gelişen teknolojiyi yakından görme imkanı buldu. STSO Genel Sekreteri Levent Kılınçarslan; “STSO olarak üyelerimizi fuarlara götürmeye devam ediyoruz. Bursa’da bu yıl 9. su gerçekleştirilen Bursa Gıda ve Gıda Teknolojileri fuarını gezen gıda sektöründeki üyelerimiz gelişen teknolojiyi yakından görme imkanı buldular” dedi.

Duyarlı vatandaşlardan Öneri

Etiketler: ,


Salihli’nin en işlek caddesi Sevgi Yolu’ndaki 96 ağacın, sığırcıkların çıkardığı ses ve yarattığı kirlilik yüzünden kesilmesine karar vermesi üzerine Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.
Ağaçların kesilmesi yerine 1500 m2 alana kadar güneş enerjisi ile çalışan kuş kovucu aletin olduğunu söyleyen Salihlili vatandaş Hamdi Oral; “Kuşlara ve diğer hayvanlara zararlı hiçbir etkisi olmayan kuş kovar sadece 170 Tl’ye satılmaktadır. Bu ağaçların kesilmesine gönlümüz razı değildir. 1500m2 alan içinde etkili olan bu ürün vatandaşlarımızı rahatsız eden tüm kuşları ultrasonic ses dalgalarıyla uzaklaştırmaktadır. Büyük şehirlerde kuş sesine, yeşilliğe hasret yaşarken, Salihli’de esnafın bu derdi Sevgi Yolu üzerindeki asırlık çam ağaçlarını kestirmek olmamalıdır” dedi.